Na installatie van een snelheidsdisplay registreren we snelheidsdalingen van ongeveer 25% bij onze klanten. Deze efficiëntie houdt verband met de combinatie van twee kenmerken die de kwaliteit ervan aantoont: het detectiebereik en de zichtbaarheid.

De psychologische impact van het radarsnelheidsteken op het gedrag van automobilisten heeft 2 verklaringen:

  • De eerste is het afschrikkende effect. Inderdaad, het radarsnelheidsteken genereert een aanzienlijk bewustzijn van de bestuurders en vertraagt ​​het. Dit is meestal het geval bij snelheden van minder dan 10 MPH: bestuurders denken dat ze niet zo snel rijden, omdat ze niet voortdurend naar de snelheidsmeter kijken. Volgens een studie van 2014 benadert de daling van het aantal overtredingen met 50%, terwijl automobilisten het display passeren. Voor bestuurders die zich bewust zijn van hun buitensporige snelheid, maakt het feit dat ze hun snelheid tonen, hen duidelijk dat hun snelheid niet “triviaal” is. Het feit dat iedereen (andere automobilisten-voetgangers) kunnen zien hoe snel elk voertuig reist, draagt ​​ook bij aan de effectiviteit van het radarsnelheidsbord.
  • De tweede verklaring is de angst voor handhaving. Een automobilist die een snelheidsdisplay ziet, begrijpt dat de gemeenschap specifieke acties tegen snel rijden heeft ingesteld. Hij denkt daarom dat hij eerder in de stad te maken krijgt met een handhavingsradar en het vaart minder snel. Deze angst wordt versterkt door de frequente acties onder leiding van de politie, waarbij een snelheidsdisplay wordt gecombineerd met handhavingsradarpistolen.